Yiyecekleri Mevsiminde Yiyelim
Yiyecekleri Mevsiminde Yiyelim
Mevsiminde tarlada yetiştirilen ürünler doğaldır. Bu nedenle sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmeliyiz.
Hangi sebze ve meyveler, hangi mevsimde yenir?
KIŞ SEBZELERİ:
- Karnıbahar
- Kereviz
- Brokoli
- Ispanak
- Brüksel Lahanası
- Turp
- Havuç
- Lahana
- Pırasa
- Marul
- Pazı
- Kara Lahana
KIŞ MEYVELERİ:
- Elma
- Armut
- Ayva
- Nar
- Muz
- Kivi
- Portakal
- Mandalina
- Greyfurt
- Kestane
İLKBAHAR SEBZELERİ:
- Brokoli
- Havuç
- Kırmızı Pancar
- Pırasa
- Ispanak
- Kara Lahana
- Turp
- Taze (Yeşil) Soğan
- Sarımsak
- Kuşkonmaz
- Taze Bakla
- Madımak
- Semiz Otu
- Deniz Börülcesi
- Enginar
- Asma Yaprağı
- Arap Saçı
İLKBAHAR MEYVELERİ:
- Elma
- Yeşil Erik
- Çağla
- Yenidünya
- Çilek
- Böğürtlen
YAZ SEBZELERİ:
- Taze Soğan
- Taze Sarımsak
- Kuş Konmaz
- Enginar
- Asma Yaprağı
- Semiz Otu
- Taze Fasulye
- Bezelye
- Kabak
- Bamya
- Börülce
- Sivri Biber
- Dolmalık Biber
- Salatalık
- Patlıcan
- Barbunya
- Çarliston Biber
- Domates
YAZ MEYVELERİ:
- Yeşil Erik
- Çilek
- Kiraz
- Kayısı
- Şeftali
- Karadut
- Böğürtlen
- Vişne
- Üzüm
- Kırmızı Erik
SONBAHAR SEBZELERİ:
- Pazı
- Barbunya
- Kırmızı Biber
- Dolmalık Biber
- Mantar
- Pırasa
- Turp
- Havuç
- Ispanak
- Karnıbahar
- Lahana
- Kabak
SONBAHAR MEYVELERİ:
- Kavun
- Karpuz
- İncir
- Ceviz
- Elma
- Armut
- Greyfurt
- Muz
- Madalina
- Nar
- Kivi
- Kestane
DOSYA ADI | DOSYA AÇIKLAMASI | LİNK |
---|
UYARI ! Ödev bölümü hazırlanmaktadır.
UYARI ! Bu konunun oyunu bulunmamaktadır.
Ünitenin Kazanımları
Kişisel bakımını yaparken kaynakları verimli kullanır.
Yiyecek satın alınan yer, ürünün rengi, şekli, kokusu, son kullanma tarihi ve içeriklerine dikkat ederek alışveriş yapma üzerinde durulur.
Sağlığını korumak için mevsimlere özgü yiyeceklerle beslenir.
Sağlıklı büyümek için dengeli beslenmenin gerekliliği vurgulanır. Ayrıca obezite, diyabet, çölyak ve besin alerjisi gibi sağlık sorunlarına da dikkat çekilir. Yiyecek israfından kaçınmanın önemi üzerinde durulur.
Ortak kullanıma açık mekânları, tuvalet ve lavaboları temiz, hijyen kurallarına uygun kullanmanın önemi üzerinde durulur.