Yiyecekleri Mevsiminde Yiyelim

Yiyecekleri Mevsiminde Yiyelim

Mevsiminde tarlada yetiştirilen ürünler doğaldır. Bu nedenle sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmeliyiz.

Hangi sebze ve meyveler, hangi mevsimde yenir?

KIŞ SEBZELERİ:

  1. Karnıbahar
  2. Kereviz
  3. Brokoli
  4. Ispanak
  5. Brüksel Lahanası
  6. Turp
  7. Havuç
  8. Lahana
  9. Pırasa
  10. Marul
  11. Pazı
  12. Kara Lahana

KIŞ MEYVELERİ:

  1. Elma
  2. Armut
  3. Ayva
  4. Nar
  5. Muz
  6. Kivi
  7. Portakal
  8. Mandalina
  9. Greyfurt
  10. Kestane

İLKBAHAR SEBZELERİ:

  1. Brokoli
  2. Havuç
  3. Kırmızı Pancar
  4. Pırasa
  5. Ispanak
  6. Kara Lahana
  7. Turp
  8. Taze (Yeşil) Soğan
  9. Sarımsak
  10. Kuşkonmaz
  11. Taze Bakla
  12. Madımak
  13. Semiz Otu
  14. Deniz Börülcesi
  15. Enginar
  16. Asma Yaprağı
  17. Arap Saçı

İLKBAHAR MEYVELERİ:

  1. Elma
  2. Yeşil Erik
  3. Çağla
  4. Yenidünya
  5. Çilek
  6. Böğürtlen

YAZ SEBZELERİ:

  1. Taze Soğan
  2. Taze Sarımsak
  3. Kuş Konmaz
  4. Enginar
  5. Asma Yaprağı
  6. Semiz Otu
  7. Taze Fasulye
  8. Bezelye
  9. Kabak
  10. Bamya
  11. Börülce
  12. Sivri Biber
  13. Dolmalık Biber
  14. Salatalık
  15. Patlıcan
  16. Barbunya
  17. Çarliston Biber
  18. Domates

YAZ MEYVELERİ:

  1. Yeşil Erik
  2. Çilek
  3. Kiraz
  4. Kayısı
  5. Şeftali
  6. Karadut
  7. Böğürtlen
  8. Vişne
  9. Üzüm
  10. Kırmızı Erik

SONBAHAR SEBZELERİ:

  1. Pazı
  2. Barbunya
  3. Kırmızı Biber
  4. Dolmalık Biber
  5. Mantar
  6. Pırasa
  7. Turp
  8. Havuç
  9. Ispanak
  10. Karnıbahar
  11. Lahana
  12. Kabak

SONBAHAR MEYVELERİ:

  1. Kavun
  2. Karpuz
  3. İncir
  4. Ceviz
  5. Elma
  6. Armut
  7. Greyfurt
  8. Muz
  9. Madalina
  10. Nar
  11. Kivi
  12. Kestane

 

 

 

DOSYA ADI DOSYA AÇIKLAMASI LİNK
UYARI ! Ödev bölümü hazırlanmaktadır.
UYARI ! Bu konunun oyunu bulunmamaktadır.

Ünitenin Kazanımları

  • HB.3.3.1. Kişisel bakımını yaparken kaynakları verimli kullanır.
    Kişisel bakımını yaparken kaynakları verimli kullanır.
  • HB.3.3.2. Yiyecek ve içecekler satın alınırken bilinçli tüketici davranışları gösterir.
    Yiyecek satın alınan yer, ürünün rengi, şekli, kokusu, son kullanma tarihi ve içeriklerine dikkat ederek alışveriş yapma üzerinde durulur.
  • HB.3.3.3. Sağlığını korumak için mevsimlere özgü yiyeceklerle beslenir.
    Sağlığını korumak için mevsimlere özgü yiyeceklerle beslenir.
  • HB.3.3.4. Sağlığını korumak için yeterli ve dengeli beslenir.
    Sağlıklı büyümek için dengeli beslenmenin gerekliliği vurgulanır. Ayrıca obezite, diyabet, çölyak ve besin alerjisi gibi sağlık sorunlarına da dikkat çekilir. Yiyecek israfından kaçınmanın önemi üzerinde durulur.
  • HB.3.3.5. Kendisinin ve toplumun sağlığını korumak için ortak kullanım alanlarında temizlik ve hijyen kurallarına uyar.
    Ortak kullanıma açık mekânları, tuvalet ve lavaboları temiz, hijyen kurallarına uygun kullanmanın önemi üzerinde durulur.