Sağlıklı Yararlı Gıdalar ve Sağlığa Zararlı Gıdalar
DOSYA ADI | DOSYA AÇIKLAMASI | LİNK |
---|
Yukarıda verilen doğal sayıların en yakın onluğa yuvarlanmış hali ile eşleştirilmesinde doğru-yanlış sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?
UYARI ! Ödev bölümü hazırlanmaktadır.
Ünitenin Kazanımları
Kişisel bakımını yaparken kaynakları verimli kullanır.
Yiyecek satın alınan yer, ürünün rengi, şekli, kokusu, son kullanma tarihi ve içeriklerine dikkat ederek alışveriş yapma üzerinde durulur.
Sağlığını korumak için mevsimlere özgü yiyeceklerle beslenir.
Sağlıklı büyümek için dengeli beslenmenin gerekliliği vurgulanır. Ayrıca obezite, diyabet, çölyak ve besin alerjisi gibi sağlık sorunlarına da dikkat çekilir. Yiyecek israfından kaçınmanın önemi üzerinde durulur.
Ortak kullanıma açık mekânları, tuvalet ve lavaboları temiz, hijyen kurallarına uygun kullanmanın önemi üzerinde durulur.