Besin İçerikleri
Besin İçerikleri nelerdir?
İÇERİKLERİNE GÖRE BESİNLER |
ÖZELLİKLERİ - FAYDALARI |
HANGİ BESİNLERDİR |
1.Proteinler |
(Yapıcı ve Onarıcı) |
(Et,Balık,Tavuk) |
2.Karbonhidratlar |
(Enerji Verici) |
(Tahıllar) |
3.Yağlar |
(Enerji Verici) |
(Zeytin ve Ayçiçek Yağı) |
4.Vitaminler |
(Düzenleyici) |
(Sebze ve Meyveler) |
5.Su |
(Düzenleyici) |
(Su) |
6.Mineraller |
(Düzenleyici) |
(Tuz, Soda |
1.Proteinler:
Beyaz et, kırmızı et ve bazı baklagiller "Protein" içerir. Süt ve süt ürünleri ile yumurta da protein içerir.
Beyaz et: Tavuk eti, Balık eti.
Kırmızı et: Dana eti, Koyun eti, Kuzu eti, Keçi Eti.
Baklagiller: Kuru fasulye, Mercimek, Nohut ve Badem.
Süt ve Süt Ürünleri: Süt, Ayran, Peynir, Yoğurt, Kaymak, Kefir, Kaşar.
Protein Görevleri:
-
Vücuttaki yaraları iyileştirir.
-
Kemiklerimizi güçlendirir.
-
Büyümemize yardımcı olur.
-
Saçlarımızı ve tırnaklarımızı uzatır.
-
Zekamızı geliştirir ve güçlendirir.
-
Proteinler yapıcı ve onarıcıdır.
Karbonhidratlar
Un ve un'dan yapılan herşey "Karbonhidrat"tır.
Örneğin; Makarna, ekmek, mısır, yulaf, pirinç, arpa, muz, bal, üzüm, patates.
Karbonhidrat'ın Görevleri:
-
Enerji verir.
-
Tüm hareketleri karbonhidratlar sayesinde yaparız.
Önemli Not: Fazla karbonhidrat, şişmanlık yapar. Çoğu hastalığın sebebi şişmanlıktır.
DOSYA ADI | DOSYA AÇIKLAMASI | LİNK |
---|
UYARI ! Ödev bölümü hazırlanmaktadır.
UYARI ! Bu konunun oyunu bulunmamaktadır.