Diller
Dil Seç
Türkçe
English
Pусский
عربي
Français
Español
Deutsch
Whatsapp'a Yaz
Choose Language
Giriş Yap
Kayıt Ol
İletişim
İlkokul
1.Sınıf
Hayat Bilgisi
Türkçe
Matematik
Okuma Yazma Öğreniyorum
Serbest Etkinlikler
Müzik
Görsel Sanatlar
Beden Eğitimi ve Oyun
Zeka Oyunları
2.Sınıf
Hayat Bilgisi
Türkçe
Matematik
İngilizce
Serbest Etkinlikler
Müzik
Görsel Sanatlar
Beden Eğitimi ve Oyun
Zeka Oyunları
3.Sınıf
Hayat Bilgisi
Türkçe
Matematik
Fen Bilimleri
İngilizce
Serbest Etkinlikler
Müzik
Görsel Sanatlar
Beden Eğitimi ve Oyun
Zeka Oyunları
4.sınıf
Sosyal Bilgiler
Türkçe
Matematik
Fen Bilimleri
İngilizce
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Trafik Güvenliği
İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi
Müzik
Görsel Sanatlar
Beden Eğitimi ve Oyun
Zeka Oyunları
Rehberlik
Konular
Ders Kitapları
1.Sınıf Ders Kitapları
2.Sınıf Ders Kitapları
3.Sınıf Ders Kitapları
4.Sınıf Ders Kitapları
Günlük Ödevler
1.Sınıf Günlük Ödevler
2.Sınıf Günlük Ödevler
3.Sınıf Günlük Ödevler
4.Sınıf Günlük Ödevler
Oyunlar
1.Sınıf Oyunları
2.Sınıf Oyunları
3.Sınıf Oyunları
4.Sınıf Oyunları
Öğretmen Evrakları
Satranç
Anaokulu
İlkokul
İngilizce
Temel Seviye
Orta Seviye
İleri Seviye
Turkish
Topics
Free Turkish Lessons For A1 And A2
Free Turkish Lessons For B1 and B2
Yazılım
Mysql
Php Temel Seviye
Php Orta Seviye
Php İleri Seviye
JavaScript
Vue.js
Next.js
React Js
Tasarım
Bootstrap
Css 3
Dosyalar
Giriş Yap
Kayıt Ol
Besin İçerikleri
2.Ünite Besinlerimiz
Fen Bilimleri 4
Anasayfa
Konu
Geri
5
Temmuz 2024
Besin İçerikleri
6 ay önce
2 Görüntüleme
Detaylar
6 ay önce
2 Görüntüleme
Hatalı Bağlantı Bildir
0
/ 5
0
Yorumlar
5
(
0
)
4
(
0
)
3
(
0
)
2
(
0
)
1
(
0
)
Yorum ve Oylama
Yorum Bırak
Yorumlar
Besin İçerikleri nelerdir?
İÇERİKLERİNE GÖRE BESİNLER
ÖZELLİKLERİ - FAYDALARI
HANGİ BESİNLERDİR
1.Proteinler
(Yapıcı ve Onarıcı)
(Et,Balık,Tavuk)
2.Karbonhidratlar
(Enerji Verici)
(Tahıllar)
3.Yağlar
(Enerji Verici)
(Zeytin ve Ayçiçek Yağı)
4.Vitaminler
(Düzenleyici)
(Sebze ve Meyveler)
5.Su
(Düzenleyici)
(Su)
6.Mineraller
(Düzenleyici)
(Tuz, Soda
1.Proteinler:
Beyaz et, kırmızı et ve bazı baklagiller "Protein" içerir. Süt ve süt ürünleri ile yumurta da protein içerir.
Beyaz et:
Tavuk eti, Balık eti.
Kırmızı et:
Dana eti, Koyun eti, Kuzu eti, Keçi Eti.
Baklagiller:
Kuru fasulye, Mercimek, Nohut ve Badem.
Süt ve Süt Ürünleri:
Süt, Ayran, Peynir, Yoğurt, Kaymak, Kefir, Kaşar.
Protein Görevleri:
Vücuttaki yaraları iyileştirir.
Kemiklerimizi güçlendirir.
Büyümemize yardımcı olur.
Saçlarımızı ve tırnaklarımızı uzatır.
Zekamızı geliştirir ve güçlendirir.
Proteinler yapıcı ve onarıcıdır.
Karbonhidratlar
Un ve un'dan yapılan herşey "Karbonhidrat"tır.
Örneğin;
Makarna, ekmek, mısır, yulaf, pirinç, arpa, muz, bal, üzüm, patates.
Karbonhidrat'ın Görevleri:
Enerji verir.
Tüm hareketleri karbonhidratlar sayesinde yaparız.
Önemli Not:
Fazla karbonhidrat, şişmanlık yapar. Çoğu hastalığın sebebi şişmanlıktır.
Mesajı Gönder